Poriadne nemecké jedlo na zimné rána
Koľko to trvá
Varenie zemiakov 20 minút, varenie jedla 20 minút
Ako sa to robí
Najprv uvaríme asi 500 g celých zemiakov v šupke.
Na veľkej panvici začneme škvariť asi 200 g slaniny, nakrájanej na slížiky (dajte Oravskú, Bauchspeck, alebo Panchettu), pridáme na kocky nakrájanú veľkú cibuľu, 2 strúčky cesnaku, pór, nakrájaný na polkrúžky. Dobre opražíme. Pridáme ošúpané a na kolieska nakrájané zemiaky, posypeme lyžičkou červenej papriky, posolíme, okoreníme. Necháme pekne opražiť.
Do misy rozklepeme 5 vajec, smotanu na šľahanie, muškátový orech, soľ, korenie a pažítku.
Dobre rozšľaháme, vylejeme do panvice, necháme vajcia stuhnúť a podávame.
Finta
Môžete posypať nastrúhaným syrom
Nákupný zoznam
500 g šalátových zemiakov, 5 vajec, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 pór, 200 g slaniny, smotana na šľahanie, soľ, korenie, muškátový orech, mletá paprika, pažítka