Koľko to trvá: 20 minút
Čo potrebujeme
1 malú maslovú dyňu (cca 400 g)
1 žltú papriku
1 strúčik cesnaku
1 cibuľu
2 lyžice masla
250 g konzervovanej kukurice
2 lyžice kukuričnej múky (môže byť aj pšeničná alebo nič)
1/2 lyžičky kari korenia
800 l – 1 liter zeleninového vývaru
150 ml smotany
Soľ, korenie muškátový orech
Ako na to
Tekvicu rozpolíme, ošúpeme, vyčistíme. Nakrájame na kúsky. Papriku umyjeme, očistíme, nakrájame na kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Osmahneme na masle, pridáme tekvicu, papriku, odkvapkanú kukuricu, soľ, korenie, múku a karí korenie. Premiešame, opražíme, zalejeme vývarom a smotanou a prikryté uvaríme.
Po uvarení chvíľku mixujeme, aby sa zahustila na želanú konzistenicu.
Dochutíme, podávame.