koľko to trvá
20 – 30 minút
Čo potrebujeme na 4 – 6 porcií
500 g ružičkového kelu
2 menšie kaleráby
1 viazaničku reďkovky
1 veľkú cibuľu alebo šalotku
maslo
soľ
lyžicu cukru
jablčný ocot
Ako na to
Ružičkový kel očistíme, rozkrojíme na polovice
Vložíme do vriacej osolenej vody a blanšírzujeme 4 minúty.
Vyberieme, vložíme do studenej vody s ľadom. Vyberieme.
V tej istej vode uvaríme nakrájaný kaleráb na skus. Asi 5-6 minút.
Na panvicu roztopíme maslo – asi jednu – dne lyžice, vložíme nakrájanú cibuľu, či šalotku, nakrájané reďkovky, pridáme lyžicu cukru, necháme skaramelizovať, osolíme, polejeme asi jedným decilitrom jablčného octa. Popražíme, pridáme kaleráb, ružičkový kel, trochu vývaru so zeleniny a pod pokrievkou dusíme asi 5-10 minút.