Koľko to trvá 15 minút
Čo potrebujeme
1 karfiol
Cca 500 ml mlieka (podľa veľkosti karfiolu)
200 ml smotany
soľ
muškátový orech
korenie
eventuálne citrónovú šťavu
Ako na to
Karfiol opatrne vyrežeme z lôžka. Umyjeme, necháme odkvapkať. Ak chceme použiť aj listy, umyjeme aj tie.
Karfiol rozdelíme na malé ružičky a uvaríme v osolenom mlieku.
Do druhého hrnca dáme smotanu, soľ a nastrúhame muškátový orech.
Necháme zovrieť. Deravou varechou vložíme do smotany, povaríme a zmixujeme na hladkú kašu,
Zelené lôžko naparíme nad vodou , do ktorej sme dali soľ a citrónovú šťavu, vyberieme.
Kašu dosolíme, môžeme okoreniť čiernym korením a naaranžujeme do lôžka.