You are currently viewing Červené papriky plnené mäsom, parmezánom a ryžou | Zuzana Machová

Červené papriky plnené mäsom, parmezánom a ryžou | Zuzana Machová

Koľko to trvá: Cca hodinu

Čo potrebujeme

1 cibuľu

5 červených paprík

250 g mletého mäsa

1 vajce

100 g ryže uvarenej al dente (suchá váha)

200 g strúhaného parmezánu

po 1 lyžici nasekaného tymiánu a rozmarínu, evtl. petržlenovej vňate

1 čajovú lyžičku mletej rasce

soľ, korenie

Ako na to

Ryžu uvaríme al dente (asi 5 minút pred úplným uvarením). Cibuľu nakrájame nadrobno. Zmiešame v mise s mäsom, parmezánom, mierne vychladenou ryžou, vajíčkom, bylinkami, korením, soľou a korením.

Papriky umyjeme, osušíme, odrežeme rrch, vnútro vyčístíme a naplníme zmesou. Dáme do pekáča, prikryjeme odrezaným vrchom a pečieme na 180-200 stupňov cca 1 hodinu.