- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Krupicové parmezánové gnocchi (ňoki) alla romana | Zuzana Machová

Koľko to trvá : cca 40 minút
Č potrebujeme
250 ml mlieka
75 g masla
pol lyžičky muškátového orecha
125 g krupice
1 žĺtok
100 g nastrúhaného parmezánu
soľ
korenie
Ako na to
Mlieko so 60 g masla zohrejeme, kým sa neroztopí maslo. Osolíme, okoreníme muškátovým orechom a čiernym korením, prisypeme krupicu a miešame do zhustnutia. Pridáme žĺtok, 40 g parmezánu. Masu dáme na fóliu alebo papier na pečenie, vytvarujeme do valca a dáme schladiť do chladničky.
Po schladení nakrájame na kolieska, naukladáme do malej formy na pečenie vymastenej maslom, zasypeme zvyšným parmezánom a pokvapkáme zvyšným maslom. Pečieme na 200 stupňov do ružova.