You are currently viewing Rímske kuracie prsia | Zuzana Machová

Rímske kuracie prsia | Zuzana Machová

Koľko to trvá cca 30 minút

Čo potrebujeme

2 kuracie prsia

1 červenú a jednu žltú papriku

Hrsť cherry paradajok

1 cibuľu

3 strúčiky cesnaku

1 lyžice masla (najlepšie prepusteného)

100-150 ml vývaru

lyžičku chilli papričiek (nemusí byť)

1 lyžičku byliniek

čierne korenie

2 lyžičky červenej papriky

Olej na panvicu

Ako na to

Kuracie prsia umyjeme, osušíme, ak sú hrubé, prekrojíme. Osolíme, opaprikujeme, okoreníme.

Papriky a cibuľu nakrájame na pásiky, cesnak na plátky. Cibuľu s cesnakom opražíme na masle, pridáme väčšinu papriky (cca jednu hrsť odložíme), opražíme, pridáme rozkrojené paradajky, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, zalejeme vývarom a zakryté dusíme cca 20 minút.

Kuracie prsia opražíme z oboch strán na oleji na inej panvici.

Udusenú papriku zmixujeme. Pridáme zvyšné pásiky papriky a opražené prsia a ešte cca 10-15 minút zakryté dodusíme na miernom plameni.

Podávame s ryžou, polentou alebo rímskymi ňokmi.