You are currently viewing Gnocchi (ňoki) so šalviovým maslom | Zuzana Machová

Gnocchi (ňoki) so šalviovým maslom | Zuzana Machová

Koľko to trvá : cca 20 minút, varenie zemiakov cca pol hodinu

Č potrebujeme

3 väčšie zemiaky uvarené alebo upečené v šupke

1 vajce

cca 100-150 g hladkej múky

50 g detskej krupice

soľ

2 lyžice masla

lístky čerstvej šalvie (8-10)

parmezán

Ako na to

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme trochu vychladiť.

Dáme variť vodu vo veľkom hrnci.

Na dosku pretlačíme a zemiaky (ošúpané), pridáme vajce, soľ, krupicu a múku podľa potreby a spracujeme hladké pevné cesto.

Vyšúľame šúľky, nakrájame noky.

Vhodíme ich do vriacej osolenej vody.

Kým sa uvaria (vyplávajú na povrch), roztopíme maslo a opražíme v ňom lístky šalvie. Maslo nesmie zhnednúť.

Vyberieme noky do misy, polejeme maslom so šalviou, posypeme strúhaným parmezánom a podávame.