You are currently viewing Penne all’arrabbiata | Zuzana Machová

Penne all’arrabbiata | Zuzana Machová

Koľko to trvá : cca 20 minút

Čo potrebujeme na 4 porcie

4-6 veľkých zrelých paradajok

1 cibuľu

2-4 strúčiky cesnaku

100-150 g pancetty alebo inej slaniny nakrájanej na drobné kocky

300-400 g Penne rigate

1 lyžicu masla

2-3 malé čili-papričky

soľ, korenie

parmezán na posypanie

petržlenovú vňať na ozdobu

Ako na to

Paradajky nakrájame na malé kúsky. Posolíme, dáme do panvice s trochou oleja. Za občasného miešania uvaríme, kým sa nevyparí voda.

Odstavíme.

V druhej panvicu na masle opražíme slaninu, cibuľu, cesnak, korenie a celé čili papričky. Pridáme paradajky, prepasírované cez sito. Povaríme spolu na miernom plameni asi 5 minút. Čili papričky vyberieme. Dochutíme.

Vo veľkom hrnci uvaríme penne a presypeme ich do panvice s omáčkou. Dobre premiešame, posypeme parmezánom a petržlenovou vňaťou a podávame.