Koľko to trvá: Cca 30 minút
Čo potrebujeme
400 g lososa bez kože
3 jarné cibuľky
1 bio limetku
hrsť kôpru
1 lyžicu Zlatého klasu alebo iného škrobu
1 bielko
soľ, korenie, čili vločky alebo čerstvé, jemne nakrájané
prepustené maslo alebo olej na vyprážanie
Ako na to
Lososa nakrájame na kúsky a zmixujeme alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Cibuľku nakrájame na jemné kúsky. Kôpor umyjeme, osušíme, nasekáme. Limetku umyjeme, kôru nastrúhame, šťavu vytlačíme. Zmiešame s lososom, cibuľkou, bielkom, kôprom, škrobom, soľou, korením a čili vločkami. Vytvoríme fašírky, tie opražíme na masle alebo oleji z oboch strán. Podávame so zemiakmi a tatarkou.