You are currently viewing Melanzana-úžasný taliansky baklažán s paradajkami a syrom

Melanzana-úžasný taliansky baklažán s paradajkami a syrom

Koľko to trvá

cca 60 minút

Čo potrebujeme na 4 porcie

3 baklažány

2 plechovky krájaných paradajok

1 strúčik cesnaku

1 veľkú alebo 2 bežné mozzarelly

Strúhaný parmezán

čerstvú bazalku

2 vajcia

hladkú múku na obaľovanie baklažánu

soľ, korenie, eventuálne provensálske bylinky, olej, čerstvú bazalku

Ako na to

Do hrnca dáme trochu oleja a vhodíme doň celý strúčik cesnaku, nech sa opraží. Konzervované paradajky zmixujeme, vlejeme do hrnca, osolíme, okoreníme, necháme pomaly variť.

Baklažán umyleje, osušíme a nakrájame pozdľžne na polcentimetrové pláty, Osolíme z každej strany a necháme vypotiť.

Prebytočnú tekutinu osušíme papierovou utierkou a obalíme najskôr v rozšľahaných vajciach, potom v múke a osmažíme v dostatočnom množstve oleja doružova z oboch strán.

Necháme odkvapkať na mriežke.

Do zapekacej misy dáme 2-3 žufanky paradajkovej omáčky, na ňu vrstvu baklažánu, nakrájanú mozarellu, nastrúhaný parmezán, bazalku. Zalejeme trochou omáčky. Toto opakujeme do vypotrebovania surovín. NAkoniec zasypeme parmezánom a zapečieme cca 20 minút na 200 stupňov.