You are currently viewing Mäsové knedličky v kapary omáčke | Zuzana Machová

Mäsové knedličky v kapary omáčke | Zuzana Machová

 

Koľko to trvá

Pol hodinu

Čo potrebujeme

500 g mletého mäsa – najlepšie teľacieho

1 cibuľu

hrsť petržlenovej vňate

1 vajce

Strúhanku (asi pol šálky)

pol hrste kapary nasekaných

soľ, korenie

Na omáčku okrem toho:

1,5 litra vývaru (môže byť aj 100 ml bieleho vína)

2 žĺtka

1 lyžicu masla

1 lyžicu hladkej múky

pol hrste kapary

pol hrste celých kapary

môže byť lyžica horčice

Ako na to

Mäso zliešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, petržlenovou vňaťou, vajíčkom, strúhankou, nasekanými kapary, soľou a korením.

Vytvoríme guľky. Tie varíma cca 15 minút vo vývare.

Vyberieme.

V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku, opražíme, zalejeme vínom a trochou precedeného vývaru, alebo len vývarom, Pridáme dva žĺtky, rozmiešame dohladka. Osolíme, okoreníme, prisypeme celé kapary, môžeme aj lyžicu horčice.

Do omáčky vložíme knedlíky a podávame. Najlepšie s knedľami.