Koľko to trvá
Príprava pol hodiny, varenie 2,5 hodiny
Čo potrebujeme
2-3 cibule
200 g slaniny
750 g hovädzieho mäsa
3 veľké mrkvy
3 palice rapíkatého celeru
250 g žampiónov
6 strúčikov cesnaku
2 hrste malých cibuliek alebo šalotiek, môžu byť aj zavárané
2 lyžice hladkej múky
750 ml kvalitného červeného vína
200 ml vývaru
Olej, maslo, soľ, korenie, bylinky.
Do hrnca dáme olej, maslo, opražíme cibuľku.
Na panvici opražíme na kocky nakrájanú slaninu. Ak treba dáme olej a trochu masla. Vsypeme opraženú cibuľu. Na panvici opražíme na kocky nakrájané mäso, dáme do hrnca. Na panvici postupne opražíme na kolieska nakrájanú mrkvu, rapíkatý celer, hríby opražené na pretlačenom cesnaku.
Posolíme, okoreníme, dáme bylinky.
Zalejeme vínom. Na panvicu vlejeme vývar, premiešame, vlejeme do hrnca. Pomaly varíme hodinu.
Po hodine cez sitko vmiešame múku, varíme zase 1,5 hodiny na slabo.
Dochutíme, podávame.