You are currently viewing Hríbová poľovnícka omáčka na mäso a cestoviny | Zuzana Machová

Hríbová poľovnícka omáčka na mäso a cestoviny | Zuzana Machová

Koľko to trvá

Cca 15 minút

Čo potrebujeme na cca 4 porcie

  • veľkú lyžicu masla
  • 1 cibuľu
  • 250 g šampiónov
  • lyžicu paradajkového pretlaku
  • 150 – 200 ml vývaru
  • trocha 8 hodinového vývaru (nemusí byť)
  • 100 ml smotany
  • soľ, korenie
  • zelenú petržlenovú vňať alebo pažítku

Ako na to

Na masle opražíme najprv na plátky nakrájané šampióny. Pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľu, opražíme. Ďalej paradajkový pretlak a po troche pridávame vývar a ak máme, aj trochu 8 hodinového vývaru. Stále miešame. Vývar dolievame dovtedy, kým nedosiahneme želanú hustotu. Vypneme, ochutíme soľou a korením a môžeme ešte zaliať trochou smotany. Posypeme zelenou vňaťou a podávame.