You are currently viewing Omáčka na mäso z farebným korením | Zuzana Machová

Omáčka na mäso z farebným korením | Zuzana Machová

Koľko to trvá

Cca 15 minút

Čo potrebujeme na cca 2-3 porcie

  • 1-2 lyžice masla
  • 1 veľkú .cibuľu
  • lyžicu korenia 4 farieb (rozdrvíme v mažiari v mažiari)
  • 150 ml vývaru
  • trocha 8 hodinového vývaru (nemusí byť)
  • 100 ml červeného vína, sladšieho – ideálne portské alebo Primitivo
  • 100 ml smotany
  • soľ, korenie

Ako na to

  • Cibuľu nakrájame nadrobno. Maslo roztopíme v kastróliku a pridáme rozdrvené korenie, opražíme, pridáme cibuľu a podusíme. Po troške pridávame víno a vývar, vždy necháme redukovať cca na polovicu. Toto opakujeme, kým nie je cibuľa dobre uvarená. Pridáme aj trochu 8 hodinového vývaru, ak máme. Keďje omáčka pekne hustá, môžeme ju trochu pomixovať a precedíme ju cez hrubé sito. Pridáme smotanu a dochutíme soľou a mletým korením. Ak chceme, na ozdobu posypeme pár guličkami farebného korenia.