- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
„Tafelšpic“ – varené teľacie s chrenovou omáčkou | Zuzana Machová

Koľko to trvá: asi 2,5 hodiny
Čo potrebujeme na 4 porcie
1 kg teľacieho mäsa (najlepšia je špička), ale aj stehno
2 l hovädzieho vývaru
1 lyžicu masla
1 lyžicu hladkej múky
100 ml smotany
75 g strúhaného chrenu (z pohára)
soľ, korenie, muškátový orech, trocha cukru
Ako na to
Mäso umyjeme, osušíme, vložéme do hrnca. Zalejeme vývarom a pomaly varíme cca 2 hodiny.
Vyberieme ho, uložíme do tepla.
Maslo rozpustíme na panvici, zasypeme múkou, trochu opražíme, zalejeme cca 500 ml precedeného vývaru, v ktorom sa varilo mäso a smotanou. Rozmiešame, aby neostali hrčky. Pridáme chren, ochutíme soľou, korením, môžeme muškátovým orechom a trochou cukru. Už nevaríme.
Nalejeme na nakrájané mäso a podávame s knedľou alebo zemiakmi.