You are currently viewing „Tafelšpic“ – varené teľacie s chrenovou omáčkou | Zuzana Machová

„Tafelšpic“ – varené teľacie s chrenovou omáčkou | Zuzana Machová

Koľko to trvá: asi 2,5 hodiny

Čo potrebujeme na 4 porcie

1 kg teľacieho mäsa (najlepšia je špička), ale aj stehno

2 l hovädzieho vývaru

1 lyžicu masla

1 lyžicu hladkej múky

100 ml smotany

75 g strúhaného chrenu (z pohára)

soľ, korenie, muškátový orech, trocha cukru

Ako na to

Mäso umyjeme, osušíme, vložéme do hrnca. Zalejeme vývarom a pomaly varíme cca 2 hodiny.

Vyberieme ho, uložíme do tepla.

Maslo rozpustíme na panvici, zasypeme múkou, trochu opražíme, zalejeme cca 500 ml precedeného vývaru, v ktorom sa varilo mäso a smotanou. Rozmiešame, aby neostali hrčky. Pridáme chren, ochutíme soľou, korením, môžeme muškátovým orechom a trochou cukru. Už nevaríme.

Nalejeme na nakrájané mäso a podávame s knedľou alebo zemiakmi.