Koľko to trvá Asi hodinu, hodinu 20
Čo potrebujeme na pekáč cca 30×20 cm
1 veľkú cibuľu
1 veľkú mrkvu
2-3 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
1 kg mletého mäsa (pôvodne jahňacie)
100 ml červeného vína
1 lyžicu worchsterskej omáčky
100 ml vývaru
soľ, kotenie
tymián, rozmarín
Na zemiakovú čapicu
1 kg múčnych zemiakov
3 žĺtka
100 g strúhaného parmezánu
soľ
Ako na to
Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky, mrkbu nastrúhame.
Opražíme na oleji, pridáme mäso, cca 10 minút opražíme, pridáme víno, necháme vydusiť na polovicu. Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky a worchesterskú omáčku. Zalejeme vývarom. Povaríme cca 10 minút a vlejeme do pekáča.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky, uvaríme v osolenej vode do mäkka. Vodu zlejeme, necháme vypariť a popučíme spolu s parmezánom a žĺtkami.
Masu natrieme na mäso a pečieme pri 180 stupňoch, kým nie sú zemiaky zvrchu chrumkavé.
Podávame s hráškom uvareným v slanej vode a poliatym maslom.
Alebo s kyslými uhorkami.