You are currently viewing Langoše zo zemiakového cesta | Zuzana Machová

Langoše zo zemiakového cesta | Zuzana Machová

Koľko to trvá: 30 minúť

Čo potrebujeme

500 g hladkej múky

350 g múčnych zemiakov

150 ml vlažného mlieka

150 ml vlažnej vody

20 g (polovicu kocky) čerstvého droždia, alebo 1 sáčok sušeného

1 lyžičku soli

2 lyžičky cukru

1/2 lyžičky cukru

olej na smaženie

2-strúčiky cesnaku, trochu vody a soli na potretie

nastrúhaný syr, cibuľku, slaninu, salámu, smotanu, kečup …- ako má kto rád

Ako na to:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Zlejeme a necháme trochu vychladiť. Popučíme ich pučidlom, pridáme ostatné suroviny a vymiesime na hladké cesto. Zakryté necháme hodinu nakysnúť. Nakrájame na cca 10 kúskov, vyvaľkáme alebo vyťaháme kolesá a smažíme ich v dostatočnom množstve oleja z oboch strán. Necháme odkvapkať na papierových obrúskoch, potrieme vodou zmiešanou so soľou a rozdrveným cesnakom a podávame ešte teplé s čím len chceme.