You are currently viewing Kyslá kapusta so šunkou a zemiakovou kašou | Zuzana Machová

Kyslá kapusta so šunkou a zemiakovou kašou | Zuzana Machová

Koľko to trvá 20 minút plus cca 60 minút na zapečenie

Čo potrebujeme

500 g zemiakov

1 lyžicu masla

300 g údeného/slaniny/šunky – ako si prajete

500 g kyslej kapusty

200 ml smotany

2-3 hrste nastrúhaného parmezánu

2 hrste nastrúhaného tvrdého syra

soľ, muškátový orech

Ako na to

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode.

Vodu zlejeme, necháme vypariť a potlačíme s maslom, smotanou, soľou, nastrúhaným muškátovým orechom, parmezánom na nie úplne jemnú kašu.

Spodok zapekacej misy potrieme maslom, na spodok dáme kyslú kapustu.

Šunku nakrájame na kocky, slaninu môžeme opražiť. Dáme na kapustu.

Na vrch opatrne položíme vrstvu zemiakovej kaše a tú polejeme zmesou smotany a strúhaného tvrdého syra.

Pečieme pri 180 stupňoch cca 1 hodinu.