You are currently viewing Kuracie/morčacie prsia plnené bylinkovou Lučinou v paradajkovej omáčke | Zuzana Machová

Kuracie/morčacie prsia plnené bylinkovou Lučinou v paradajkovej omáčke | Zuzana Machová

Koľko to trvá cca 40 minút

Čo potrebujeme

4 kuracie prsia (alebo morčacie plátky)

200 g Lučiny

2 hrste byliniek (petržlen, pažítka…)

2-3 cibule alebo 6 šalotiek

3 strúčiky cesnaku

1 malý paradajkový pretlak

konzervu krájaných paradajok alebo Passata

soľ, korenie, lyžicu cukru, eventuálne trochu vody alebo vývaru, olej na panvicu

Ako na to

Mäso vyklepeme opatrne cez fóliu na asi 1 cm hrubé rezne. osolíme, okoreníme. V miske zamiešame Lučinu, nasekané bylinky, soľ a korenie. Rezne potrieme zmesou bylinkovej Lučiny, zrolujeme, upevníme ihlicami alebo niťou.

Rolky opražíme z každej strany na oleji. Vyberieme ich a do tej istej panvice dáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a cesnak.

Opražíme, dáme paradajkový pretlak. Necháme trochu vydusiť, zalejeme Passatou či prájanými paradajkami. Popražíme, osolíme, okoreníme, trochu ocukrujeme. Môžeme pridať cca 150 ml vody alebo vývaru.

Do panvice vložíme rolky a pomaly dusíme prikryté pokrievkou cca 20 minút.