You are currently viewing Špargľa so šunkou, zemiakmi a bešamelom | Zuzana Machová

Špargľa so šunkou, zemiakmi a bešamelom | Zuzana Machová

Koľko to trvá: cca 40 minút

Čo potrebujeme

1 viazaničku bielej a jednu viazaničku zelenej špargle

cca 600 g zemiakov uvarených v šupke

100 g šunky alebo údeného mäsa

1 lyžicu masla

150 ml mlieka

cca 100 ml vývaru (nemusí byť)

1 lyžicu hladkej múky

soľ

muškátový orech

strúhaný syr

lyžicu horčice

Ako na to

Špargľu ošúpeme, konce odrežeme, nakrájame na cca 2 cm kúsky a uvaríme ‚v slanej vode. Možeme pridať citrónovú šťavu aôebo biele víno.

Maslo rozpustíme v kastróliku, zasypeme múkou, miešame do hladka. Zalejeme mliekom, môžeme aj troškou vývaru. Povaríme, miešame, aby sa netvorili hrudky. Posolíme, okoreníme muškátovým orechom, premiešame s horčicou.

Do vymastenej zapekacej misy dáme na kocky nakrájané zemiaky, šunku a špargľu. Premiešame, zalejeme bešamelom a posypeme nastrúhaným syrom.

Pečieme pri 200 stupňoch 20-30 minút.