You are currently viewing Chrumkavé kuracie stehienka na zelenine | Zuzana Machová

Chrumkavé kuracie stehienka na zelenine | Zuzana Machová

Koľko to trvá cca 50 minút aj s pečením

Čo potrebujeme

kuracie stehná (dolné alebo celé)

Cibuľu, mrkvu, petržlen, šampióny, prípadne inú zeleninu

Na marinádu

lyžicu hnedého cukru

olej

lyžičku červenej papriky

pol lyžičky mletej rasce

lyžičku granulovaného cesnaku (alebo 2-3 strúčiky čerstvého pretlačeného)

čili papričky podľa chuti

soľ

korenie

Ako na to

Stehná umyjeme, osušíme. Nasolíme a dáme na pár hodín do chaldničky.

Stehná vyberieme, ak na nich ostala soľ, dáme ju preč.

Vložíme do pekáča s trochou oleja a pečieme 20 minút na 200-230 stupňov, aby skrehli.

Z oleja, papriky, cukru, soli, rasce, cesnaku, prípadne korenia a čili pripravíme marinádu.

Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky a opražíme na oleji/masle.

Stehná vyberieme z pekáča, dáme doň zeleninu a na ňu stehná potreté marinádou z každej strany.

Pečieme ďalších 20 minút na 200 stupňov.