You are currently viewing Malinová bomba Charlotte | Zuzana Machová

Malinová bomba Charlotte | Zuzana Machová

Koľko to trvá

Príprava cca 60 minút, pečenie 20 minút, chladenie hodinu a viac

Čo potrebujeme

Na piškót

4 vajíčka (rozdelených na žĺtka/bielka)

2 lyžice kryštálového cukru

štipku soli

2-3 lyžice vriacej vody

1 vanilkový cukor

1 prášok do pečiva

4 kopcom lyžice hladkej múky

malinový alebo ríbezľový džem

Na plnku

6 plátkov želatíny

300 g malín (aj mrazených) plus cca 10 malín na použitie vcelku

100 g cukru

1 vanilkový cukor

600 ml šľahačky

Ako na to

Piškót

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh so štipkou soli

Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, po lyžičkách pridávame do šľahania vriacu vodu. Pridáme prášok do pečiva a múku. Opatrne zmiešame, nakoniec zmiešame so snehom.

Na plech vystrieme papier na pečenie, naň natrieme cesto a pečieme do ružova pri 160 stupňoch cca 10-15 minút. Cesto ani okraje nesmú byť vysušené.

Keď je cesto upečené, zrolujeme ho spolu s papierom a necháme vychladiť.

Medzitým necháme v studenej vode nabobtnať želatínu.

Maliny umyjeme, dáme do hrnca s cukrom a vanilkovým cukrom. Povaríme asi 3 minúty. Prepasírujeme cez sito, aby sme sa zbavili ostrých kôstočiek. Do horúceho dáme vytlačenú nabobtnanú želatínu a dobre premiešame. Šľahačku vyšľaháme a zmiešame s malinovou šťavou.

Hlbokú misu vyložíme fóliou, necháme prečnievať cca 10 cm na každej strane.

Roládu rozvinieme, odstránime papier. Potrieme ju džemom a zatočíme. Nakrájame ju na cca 5 milimetrov hrubé kúsky. Nimi vyložíme dno a steny misy do výšky cca 15 cm. Na ne nalejeme polovicu malinovej plnky, vložíme zopár celých malín a dolejeme zvyškom plnky. Zvyšnú roládu poukladáme na vrch, koláč zakryjeme prečnievajúcou fóliou. Koláč trochu zaťažíme 2-3 taniermi a uložíme do chladničky najlepšie na noc.

Vyklopíme na misu, odstránime fóliu, môžeme potrieť šľahačkou.