You are currently viewing Pečený bôčik – naozaj chrumkavý | Zuzana Machová

Pečený bôčik – naozaj chrumkavý | Zuzana Machová

Koľko to trvá

5 hodín

Čo potrebujeme

1 bravčový bôčik s kožou, môže byť s kosťou

soľ, korenie na bravčové mäso

Cca 300-400 g hrubej soli – podľa veľkosti bôčika

Ako na to

Bôčik umyjeme, osušíme

Kožu poriadne poprepichujeme

Zospodu a z bokov posolíme, okoreníme.

Položíme na plech, okolo bôčika spravíme z alobalu ohrádku. Vrch bôčika posypeme hrubou soľou – cca 1-2 cm do výšky.

Pečieme na 145 stupňov 4 hodiny, ak je bok veľký, aj 5.

Vyberieme, alobal a soľ odstránime, dáme do pekáča a pečieme na najvyšší stupeň (okolo 250-275 stupňov cca 10-15 minút, kým nebude povrch bublinkový, napučaný a teda chrumkavý.