You are currently viewing Vynikajúca cigánska omáčka na mäso | Zuzana Machová

Vynikajúca cigánska omáčka na mäso | Zuzana Machová

Koľko to trvá

Cca 15 minút

Čo potrebujeme na cca 2-3 porcie

  • Lyžicu masla
  • 1 cibuľu
  • 1 červenú papriku (kápiu)
  • 1 veľkú paradajku
  • 8 šampiónov
  • 1-2 sušené chilli papričky, alebo kúsok feferónky
  • 100 ml kečupu
  • 150 – 200 ml vývaru
  • trocha 8 hodinového vývaru (nemusí byť)
  • 100 ml smotany
  • soľ, korenie

Ako na to

Na masle opražíme na drobné kocky nakrájanú cibuľu, pridáme na pásiky nakrájanú papriku, na kocky paradajku, na tenké plátky nakrájané šampióny, chilli, alebo feferónku. Posolíme, okoreníme, opražíme. Pridáme kečup, vývar, ak máme aj 8 hodinový a vydusíme na želanú hustotu.

Vypneme, zalejeme smotanou a podávame.