You are currently viewing Mäsové knedličky  v zemiakovom ceste s kyslou kapustou so slaninkou | Zuzana Machová

Mäsové knedličky v zemiakovom ceste s kyslou kapustou so slaninkou | Zuzana Machová

Koľko to trvá

Cca hodinu

Čo potrebujeme

Na knedle

1 kg zemiakov uvarených v šupke a vychladených

40 g zemiakového škrobu

trochu hladkej múky

soľ

400 g mletého mäsa

1 starý rohlík

2 cibule

3 vajcia

Cca pol šálky strúhanky

soľ, korenie

Na kapustu

100 g slaniny (pancetty alebo oravskej, prerastenej)

bobkový list

100 ml bieleho vína

trochu vývaru

soľ, korenie,

lyžicu medu

pár guličiek jalovca a nového korenia

Ako na to

Guľky:

1 cibuľu nakrájame nadrobno. Opražíme ju na troške oleja. Do misy dáme mäso, vytlačený rohlík nakrájaný na malé kúsky, ktorý sme predtým namočili do vody, 1-2 vajcia, strúhanku, soľ, korenie, cibuľku. Spracujeme.

Zemiaky ošúpeme, pretlačíme alebo nastrúhame. Zmiešame so škrobom, 1 vajíčkom, soľou, múkou pod%la potreby.

Do zemiakového cesta vkladáme mäsovú masu, vytvoríme gule a varíme na slabom plameni cca 15 minút.

Kapusta:

Slaninu nakrájame na kúsky, vypražíme, pridáme cibuľu, nakrájanú na kocky, opražíme. Vložíme odkvapkanú kapustu, zalejeme vínom, necháme trochu vypariť, prilejeme trochu vývaru, soľ, korenie, bobkový list, guličky nového korenia a jalovca. Môžeme pridať lyžicu medu.

Necháme dusiť cca 20 inút.