You are currently viewing Zdravé morčacie mäso s hráškom a špargľou | Zuzana Machová

Zdravé morčacie mäso s hráškom a špargľou | Zuzana Machová

Koľko to trvá

Cca 30 minút

Čo potrebujeme na 4 porcie

1 cibuľu

600 g morčacích pŕs

500 g zelenej špargle

150 g hrášku alebo hráškových strukov

150 g paradajok

1 citrón

Olej na panvicu

soľ

korenie

1 lyžicu hladkej múky (nemusí byť)

Cca 200 – 300 ml vývaru

Ako na to

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké pásiky. Opražíme na panvici, posolíme, okoreníme. Pridáme cibuľu, opražíme spolu s mäsom. Vložíme nakrájané paradajky. Posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou a pokvapkáme citrónom. Môžeme posypať múkou a premiešať. Zalejeme vývarom a povaríme.

Špargľu očistíme a drevnaté konce odkrojíme. Nakrájame na kúsky a dáme variť do slanej vody asi na 5 minút. Pridáme hrášok, povaríme asi 2 minúty. Vyberieme deravou naberačkou a dáme do panvice s mäsom. Ešte chvíľku povaríme. Podávame s ryžou alebo cestovinou.