You are currently viewing Jahodový cheescake z kila jahôd | Zuzana Machová

Jahodový cheescake z kila jahôd | Zuzana Machová

Koľko to trvá

Príprava cca 20 minút plus pečenie cca 10 minút, chladenie hodinu a viac

Čo potrebujeme na spodok

  • 50 g masla
  • 50 g bieleho jogurtu
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • trocha nastrúhanej citrónovej kôry
  • 100 g hladkej múky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 75 g práškového cukru

Na plnku

  • 10 plátkov želatíny
  • 600 g jahôd
  • 200 ml smotany
  • 250 g hladkého tvarohu
  • 200 g šľahačky
  • 150 g práškového cukru

  • Na vrch

  • 2 sáčky práškovej želatíny
  • 400 g jahôd

Ako na to

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtka. Z bielkov ušľaháme sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme maslo, vymiešame a postupne pridáme ostatné suroviny. Nakoniec opatrne zapracujeme bielka a dáme piecť na 160 stupňov na malom plechu (cca 20×30 cm) alebo vo forme o priemere 28 cm.

Necháme vychladiť.

Na plnku dáme nabobtnať plátky želatíny do studenej vody. V mise zmiešame 300 g zmixovaných jahôd s tvarohom, cukrom, smotanou. Želatínu vyžmýkame a mierne zohrejeme, aby sa rozpustila. Zmiešame s tvarohovým krémom. Šľahačku vyšľaháme a zapracujeme do krému.

300 g jahôd nakrájame na kúsky, nasypeme na koláč a zalejeme krémom. Necháme stuhnúť v chladničke.

Na vychladený koláč nakrájame zvyšné jahody na plátky a zalejeme práškovou želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu.

Necháme stuhnúť a podávame.