You are currently viewing Kyjevské kura – kuracie prsia plneneé bylinkovým maslom | Zuzana Machová

Kyjevské kura – kuracie prsia plneneé bylinkovým maslom | Zuzana Machová

Koľko to trvá

Príprava cca 20 minút plus pečenie cca 10-15 minút

Čo potrebujeme

4 kuracie prsia

125 g masla

2-3 strúčiky cesnaku

1 citrón (kôru)

Hrsť nasekanej petržlenovej vňate

soľ, korenie

olej na vysmážanie

2 vajcia, hladkú múku a strúhanku – trojobal

Ako na to

Maslo necháme zmäknúť, posolíme, zmiešame s pretlačeným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou, petržlenovou vňaťou a korením.

Zabalíme do fólie a necháme stuhnúť.

Prsia narežeme, naplníme cca 2 lyžičkami masla, pritlačíme, obalíme v trojobale a z oboch strán vysmažíme v cca 1 cm oleja.

Dáme do zapekacej misy a upečieme na 200 stupňov cca 10-15 minút podľa hrúbky mäsa.