You are currently viewing Šťavnaté parmezánové kuracie prsia | Zuzana Machová

Šťavnaté parmezánové kuracie prsia | Zuzana Machová

Koľko to trvá cca 30 minút

Čo potrebujeme

2 kuracie prsia

1 vajce

hladkú múku

soľ

strúhanku a nastrúhaný parmezán 1:1 asi po 3 lyžice

Olej na vysmážanie

Paradajkovú omáčku – môže byť z pohára napríklad bolognese

2 mozarelly

bazalku alebo petržlenovú vňať na ozdobu

Ako na to

Kuracie prsia umyjeme, osušíme, ak sú hrubé, prekrojíme. Osolíme, jemne naklepeme.

Obalíme v trojobale: múka, rozšlahané vajce, parmezán so strúhankou

Vysmažíme do zlata.

Vložíme do zapekacej misy, polejeme v strede rezňov paradajkovou omáčkou, na vrch nakladieme kolieska mozarelly a dáme do rúry zapiecť na 200 stupňov cca na 10 minút.

Posypeme bazalkou alebo petržlenovou vňaťou a podávame.