You are currently viewing Šťavnatý jahodový cheescake | Zuzana Machová

Šťavnatý jahodový cheescake | Zuzana Machová

Koľko to trvá

Príprava cca 20 minút plus pečenie cca 60 minút, chladenie hodinu a viac

Čo potrebujeme na spodok

150 g hladkej múky, môže byť špaldová

polovicu sáčku prášku do pečiva

1 vajce

75 g práškového cukru

75 g zmäknutého masla

Na plnku

750 g mäkkého tvarohu

100 g práškového cukru

1 vanilkový cukor

3 vajcia

šťavu z polovice veľkého citróna (asi 2 lyžice)

1 sáčok Zlatého klasu (40g) alebo pudingového prášku

300 g jahôd

lyžicu detskej krupice

2 lyžice cukru (nemusí byť)

Ako na to

Najprv si spravíme cesto tak, že všetky suroviny zmiešame na doske a vypracujeme hladké cesto. Upečieme vo forme (ja som použila priemer 28 cm, ale môže byť aj malý plech). Pečieme asi 10-15 minút na 180 stupňpv.

Necháme trochu vychladiť, medzitým si spravíme náplne:

Tvaroh zmiešame s cukrom aj vanilkovým cukrom, vajcami, šťavou z citróna a pudingovým práškom.

Jahody umyjeme, odstránime stopky, môžeme nahrubo nakrájať a zmixujeme na nie úplne hladkú masu. Pridáme do nej krupicu a môžeme aj cukor.

Na upečený spodok nalejeme polovicu tvarohovej zmesi, lyžicou nakvapkáme polovicu jahodovej zmesi a toto opakujeme ešte raz.

Pečieme na 170 stupňov cca hodinu. Necháme vychladnúť v pootvorenej rúre.

Poznámka: Celkom zaujímavá verzia je, ak po upečení na vrch nakrájame jahody a tie zalejeme želatínou z dvoch sáčkov červenej tortovej želatíny.