You are currently viewing Nepečená torta Malakov | Zuzana Machová

Nepečená torta Malakov | Zuzana Machová

Koľko to trvá

Príprava cca 40 minút plus chladenie 4 hodiny

Čo potrebujeme na formu priemer 24 cm

200 g mäkkého masla

250 g práškového cukru (ja dávam 100-150)

1 vanilkový cukor

2 cl rumu

5 vaječných žĺtkov

250 ml šľahačky

200 g pomletých mandlí

80 piškót (400 g)

200 ml mlieka

2 cl rumu

500 ml nevyšľahanej šľahačky

100g opražených mandľových plátkov

Príprava krému

  • Nad parou šľaháme žĺtka s polovicou cukru. Keď máme hustý krém, dáme dole z pary. Ešte šľaháme, necháme vychladiť.
  • Mäkké maslo vyšľaháme so zvyškom cukru a vanilkovým cukrom.
  • Postupne zašľaháme žĺtkovú masu, rum, mleté mandle a šľahačku (nevyšľahanú).
  • Vyšľaháme na hladký krém.
  • Mlieko a rum dáme do misy – na namáčanie piškót
  • Piškóty krátko namáčame do mlieka s rumom a kladieme na spodok tortovej formy. Potrieme krémom asi na 1 cm. Opakujeme až po vrch. Vrchná vrstva je krém.
  • Zakryjeme alobalom a necháme vychladiť cca 4 hodiny.

Odokryjeme, odstránime tortovú formu a posypeme opraženými mandľovými plátkami.