- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Domáci puding

Lahodný a plný zdravého mlieka a žĺtkov.
Koľko to trvá
Asi 15 minút, chladenie 4 hodiny
Čo potrebujeme na 4-6 porcií
1 l plnotučného mlieka
1 vanilkový lusk
6 čerstvých žĺtkov
100 g kryštálového cukru
80 g škrobu
štipku soli
Ak chceme čokoládový puding, 100 g horkej čokolády.
Ako sa to robí
Vanilkový lusk rozrežeme ostrým nožom po dĺžke. Vyškriabeme dreň. Do hrnca nalejeme asi 2 deci mlieka, štipku soli a dreň aj lusk vanilky. Necháme povariť.
Lusk vyberieme.
Do misy nalejeme zvyšok mlieka, rozšľaháme v ňom žĺtka, cukor a škrob. Postupne za neustáleho šľahania vlejeme do vriaceho mlieka. Za trvalého šľahania metličkou varíme do zhustnutia.
Ak chceme čokoládový puding, rozmiešame v ešte horúcom pudingu roztopenú čokoládu.
Odstavíme z ohňa a ešte asi minútu miešame. Nalejeme do vodou vypláchnutých misiek a necháme vychladiť.