Ľahká, diétna a výborná zeleninová polievka s mäsom. No bomba!
Koľko to trvá
2 hodiny
Čo potrebujeme na 4 porcie
0,5 kg hovädzieho mäsa (rebro, močing, osso bucco, hruď)
2 mrkvy
1 petržlen
polovicu malého kelu
1 pór (bielu časť)
1 malý kaleráb
1 rapík celeru, alebo štvrťku malého celeru
2 hrste hrášku, aj mrazeného
1 cibuľu
1 lyžicu masla na jej opraženie
petržlenovú vňať
čierne a nové korenie
bobkový list
soľ.
Ako na to
Do 2 litrov vody dáme mäso, 2 lyžičky soli, po 5 guličiek čierneho a nového korenia (v sitku) a 2 bobkové listy.
Necháme pomaly variť jeden a pol hodiny.
Zeleninu nakrájame na tenké slížiky.
Mäso vyberieme, vložíme zeleninu a 2 hrste hrášku. Necháme povariť, vložíme späť nakrájané mäso a spolu necháme povariť ešte pár minút.
Ak chceme lepšiu chuť, opražíme na masle na polovicu rozkrojenú cibuľu rezom dole a vložíme do polievky variť spolu so zeleninou.
Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Finta
Zeleninu naozaj nakrájajte na tenké slížiky. To je „Julienne“. Nie kocky.