Uncategorized @sk, Všetky recepty, Jedlá s mäsom

Grilovanie – šťavnaté kačacie prsia a pečené zemiaky

Grilovanie - šťavnaté kačacie prsia a pečené zemiaky

Ako dlho to trvá: asi 20 minút

Čo potrebujete (pre 4 osoby):

4 kačacie prsia

1PL medu

kôru z 1 pomaranča

soľ, korenie, rozmarín

Grilovanie - šťavnaté kačacie prsia a pečené zemiaky

Ako na to:

Opatrne narežte kožu kačacích pŕs, osoľte ich a opečte prudko asi 90 sekúnd (kožu). Zmiešajte nastrúhanú pomarančovú kôru s medom, rozmarínom a korením (vyskúšajte naše korenie na steak – je to voňavá zmes čierneho a ružového korenia so sečuánskym). Ovoňaným med dôkladne potrite kačacie prsia z obidvoch strán. Prsia vráťte na gril a pri nízkej teplote ich do ružova ugrilujte.

TIP: Ak je už zima na gril, dajte prsia do predhriatej trúby na 130 st. približne na 10 minút – podľa veľkosti.

Ku kačacím prsiam sme upiekli zemiaky s našim korením – vyberte si pálivú alebo jemnú verziu. Zemiaky ošúpte, nakrájajte dajte do misy. Polejte olejom (napríklad slnečnicovým), posypte korením, poriadne premiešajte. Zemiaky rozložte na plech a upečte v trúbe na 200st. do chrumkava.

TIP: Ak máte radi trošku exotické a štipľavé zemiaky, použite našu Jamajku. Hodí sa výborne k medovým kačacím prsiam.