Klasický, jednoduchý, dobrý.
Koľko to trvá
Chvíľku, tak 30-40 minút
Čo potrebujeme
500 g mletého mäsa, ideálne hovädzieho, môže byť aj časť bravčového
lyžičku soli
lyžičku sušeného cesnaku
čierne korenie
4 kopcovité lyžice majonézy
4 listy hlávkového šalátu
1 veľkú paradajku
4 plátky toastového syra
4 hamburgerové žemle
Ako na to
Mleté mäso premiešame so soľou, korením a sušeným cesnakom. Vypracujeme ploché placky, dáme na chvíľu do chladničky.
Pripravíme majonézu. Rozpálime gril.
Mäso grilujeme na strednej teplote (200 stupňov) asi 5-8 minút z každej strany – podľa hrúbky.
Na poslednú minútu položíme na každé mäso plátok toastového syra.
Na grile krátko opražíme polovičky žemlí, aby schrumkaveli.
Na spodnú žemľu natrieme majonézu, na ňu položíme list šalátu, plátok paradajky, mäso a prikryjeme vrchnou časťou žemle.
Finta
Placku vytvarujte širokú, pri grilovaní sa zrazí.