- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Madlenky – originál francúzske jemné pečivo

Madlenky jedia Francúzi na raňajky – najlepšie sú priamo z rúry.
Koľko to trvá
Cesto 15 minút, odležanie 2-3 hodiny, pečenie spolu 20 minút.
Čo tam treba
120 g masla, 1 polievková lyžica oleja, 135 g hladkej múky, 3 celé vajcia, 160 g kryštálového cukru, nastrúhaná kôra z jedného citróna, pol sáčku prášku do pečiva
Ako sa to robí
Maslo roztopíme, nezohrejeme.
Z vajec, cukru a citrónovej kôry ušľaháme hustý krém. Jemne do neho vmiešame maslo, olej a múku, zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto v mise zakryjeme a necháme odpočinúť.
Naplníme vymastené a pomúčené formičky – medvedie tlapky – a dáme na plech.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 10 minút podľa veľkosti formičiek.
Koláčiky vyklopíme, na mise poprášime práškovým cukrom a ešte horúce podávame.
Finta
Môžete použiť aj iné formičky, ale madlenky sú „tľapky“.