Koľko to trvá
30 minút
Čo potrebujeme na 2 porcie
1 cibuľu
1 lyžicu paradajkového pretlaku
4 hrste ryže na rizoto
150 ml červeného vína
1 liter zeleninového alebo kuracieho vývaru
4 stredné paradajky
olej, soľ, korenie
1 lyžicu masla
1 veľkú hrsť parmezánu
1 kus kuracích pŕs
soľ, korenie, maslo
Ako na to
Na panvici rozohrejeme olej, opražíme jednu nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme paradajkový pretlak, rýchlo opražíme, pridáme ryžu – neumývame. Opražíme do sklovita. Asi 2-3 minúty.
Zalejeme vínom a miešame, kým sa celé nevyparí. Potom postupne pridávame po naberačkách horúci vývar. Vždy miešame, kým sa nevyparí.
Po cca 10 – 13 minútach pridáme na malé kúsky nakrájané paradajky. Premiešame 3 minúty. Vypneme plyn, primiešame lyžicu masla, hrsť parmezánu, trochu osolíme a okoreníme. Zakryjeme na 10 minút.
Kuracie prsia nakrájame na kúsky, posolíme, okoreníme a opražíme na troche oleja. Keď sú kúsky skoro hotové, pridáme lyžicu masla a postupne oblievame mäso, kým nie je hotové.
Servírujeme na kopčeku rizota s parmezánom, olivovým olejom a nasekanou bazalkou.