Koľko to trvá
40 minút
Čo potrebujeme na cca 4 porcie
1 veľkú cibuľu
2-3 strúčiky cesnaku
1 červenú a jednu žltú papriku
1-2 cukety (podľa veľkosti)
1 baklažán
5 paradajok (podľa veľkosti a chuti)
1 lyžica paradajkového pretlaku
tymián, rozmarín
soľ, lyžicu cukru, korenie, olej
20-300 ml zeleninového vývaru
100 g risoni – ryžovej cestoviny
Ako na to
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, opražíme na oleji. Baklažán umyjeme, cuketu ošúpeme a nakrájame na kocky. Opražíme ich na cibuľke. Pridáme na pásiky nakrájané papriky, opražíme ďalšie 3-4 minúty. Paradajky umyjeme, osušíme, vyrežeme zelenú časť, nakrájame, vhodíme do panvice spolu s paradajkovým pretlakom. Pridáme soľ, korenie, cukor, umyté bylinky. Necháme zakryté podusiť. Zalejeme horúcim vývarom a vsypeme risoni. Zakryjeme a dusíme, kým sa cestovina neuvarí.