Koľko to trvá
20 minút príprava, odležanie 1 noc, pečenie hodinu
Čo potrebujeme
650 g mletého bravčového mäsa
250 g panenky
300 g slaniny nakrájanej na plátky (pancettu, alebo bauchspeck)
1 malú cibuľu, alebo šalotku
2 strúčiky cesnaku
Soľ
korenie
provensálske korenie
hrsť zelenej petržlenovej vňate
Ako na to
panenku nakrájame na malé kúsky a zmiešame s mäsom, soľou, korením, provensálskym korením, zelenou petržlenovou vňaťou. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, utretý so soľou na pastu.
Prikryté fóliou necháme odležať niekoľko hodín.
Slaninu poukladáme rebrovito na pekáč a zabalíme do nej sekanú.
Pečieme na 180 – 200 stupňov asi hodinu.