Bravčová kotleta v papilotke (Cotes de porc en papilotte)

Staré francúzske jedlo má všetko, čo má mať! Zdravé, chutné, výživné.

Koľko to trvá

Max hodinu aj s pečením

Ako sa to robí

Na panvici rozpálime olej, pridáme nakrájanú cibuľu, šalotku a cesnak. Opražíme, pridáme slaninu, alebo šunku,  nakrájané šampiňóny, soľ a podusíme. Doplníme nakrájanými paradajkami, tymiánom, bielym korením a necháme dusiť, kým sa neodparí prebytočná voda.

Na inej panvici na masle opražíme narýchlo z oboch strán kotlety s kosťou, ktoré sme len posolili a okorenili.

Na veľké kusy alobalu ukladáme omáčku, mäso a omáčku a balíme papilotky (natáčky – doslova) To sú tie balíčky.

V trúbe na 220 – 250 stupňov pečieme 15-20 minút.

Finta

Mäso si nechajte posekať u mäsiara a potom ho už neumývajte, nalialo by sa vodou a stratilo by chuť. Len opatrne odstráňte drobné kostičky a tuk na krajoch narežte, aby sa mäso nekrútilo.

Nákupný zoznam:

Pre 2 osoby

2 bravčové kotlety s kosťou, 100 g slaniny, alebo šunky, lyžica masla, 1 cibuľa, 1 šalotka, 1 strúčik cesnaku, 150 g šampiňónov, 2 veľké paradajky, lyžička tymianu, soľ, korenie, alobal

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!