You are currently viewing Rezy Kardinál | Zuzana Machová

Rezy Kardinál | Zuzana Machová

Koľko to trvá: Asi hodinu

Čo potrebujeme

Na biskvit

  • 4 vajcia
  • 85 g práškového cukru
  • 85 g hladkej múky

Na bielkové cesto

  • 4 bielky
  • 60 g cukru

Na plnku

  • 600 g šľahačky (40%) – podľa mňa stačí 400 g
  • podľa chuti lyžicu – dve cukru
  • podľa chuti aj konzervované mandarinky

Okrem toho

  • Práškový cukor na posypanie

Ako na to

  • Trúbu vyhrejeme na 160 stupňov.
  • Najprv si pripravíme bielkové cesto. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Postupne prisýpame cukor, až vznikne tuhá, lesklá hmota. Masu dáme do vrecka so širokým ozdobným koncom.
  • Teraz biskvitové cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peknej peny. Postupne vsypeme a primiešame múku.
  • Na plech dáme po šírke rozrezaný papier na pečenie. Na každú stranu nastriekame 3 pásy bielkového cesta vo vzdialenosti asi 5 cm a z oboch strán ich uzatvoríme – vznikne ohrádka. Vypotrebujeme celé množstvo bielkovej masy, ohrádku môžeme zvýšiť.
  • Medzi bielkové pásy nalejeme lyžicou biskvitové cesto.
  • Pred pečením poriadne posypeme práškovým cukrom cez sitko. To je dôležité, koláč bude tak chrumkavý.
  • Pečieme do bledohneda asi 30 minút.
  • Šľahačku vyšľaháme. Ak máte radi sladké, pridajte aj cukor podľa chuti.
  • Vychladené pláty cesta zbavíme papiera. Jednu polovicu dáme na servírovaciu misu, naplníme šľahačkou a ak chceme aj mandarínkami a prikryjeme druhým plátom.
  • Necháme vychladiť a podávame.
  • Odporúčame zjesť v ten deň, na druhý deň zmäknú.