Hruškový smotanový koláč – cheescake

Dobrý smotanový koláč!

Koľko to trvá

Spolu asi 2 hodiny

Ako sa to robí

Cesto:

75 g studeného masla zmiešame s  200 g hladkej múky, 50 g práškového cukru, 1 vajíčkom a štipkou soli. Vypracujeme cesto a dáme do chladničky.

Hrušky ošúpeme a nakrájame na štvrťky. Do hrnca dáme štvrť litra bieleho vína, 4 deci vody, šťavu z jednéh citróna a 50 – 75 g kryštálového cukru. V tomto sirupe uvaríme hrušky tak, aby neboli rozvarené.

Plnka

Vo vodnom kúpeli roztopíme 1 mliečnu a polovicu horkej čokolády. V mise dobre zmiešame 1 veľkú a jednu malú kyslú smotanu, roztopenú čokoládu, 1 vanilkový cukor, 2 celé vajcia a lyžicu škrobu.

Cesto položíme do vymastenej formy, nalejeme naň polovicu smotanovej zmesi a na ňu poukladáme odkvapkané hrušky. Dolejeme zvyšok smotany a upečieme na 170 – 180 stupňov asi hodinu.

Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou, ktorú spravíme tak, že vo vodnm kúpeli roztopíme jednu a pol horkej čokolády s 25 gramami masla.

Nákupný zoznam

4 hrušky, 250 ml suchého bieleho vína, 4 deci vody, 1 citrón, 50 -75 g kryštálového cukru

100 g masla, 200 g hladkej múky,  50 g práškového cukru, 1 lyžica škrobu, 3 vajcia, 1veľká  a jedna malá kyslá smotana, 1 mliečna čokoláda, 2 horké čokolády, vanilkový cukor, štipka soli.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!