You are currently viewing Cestoviny v tekvicovej omáčke so šalviou | Zuzana Machová

Cestoviny v tekvicovej omáčke so šalviou | Zuzana Machová

Koľko to trvá : cca 20 minút

Č potrebujeme

1 strednú tekvicu Hokkaido (asi 500 g)

1 cibuľu

Cca 150 ml vývaru

2-3 lyžice masla

1 feferónku

10 lístkov šalvie

3-4 strúčiky cesnaku

400 g krátkych cestovín

100 g kyslej smotany

soľ

korenie

olej

Ako na to

Uvaríme cestoviny.

V hrnci speníme na oleji cibuľu, pridáme ošúpanú a nakrájanú tekvicu, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a uvaríme.

Do panvice dáme maslo, v ňom narýchlo opražíme 5 celých lístkov šalvie a odložíme ich.

Na masle opražíme nadrobno nakrájaný cesnak, 5 šalviových lístkov a faferónku a vsypeme uvarené cestoviny. Dobre ich premiešame.

Tekvicoú omáčku dochutíme, pridáme smotanu, zmixujeme. Ak je prihustá, pridáme vodu z cestovín.

Zalejeme cestoviny a podávame ozdobené opraženými šalviovými lístkami.