Veľmi chutné, svieže a zdravé jedlo. Spolu so zemiakmi z jedného pekáča máte obed hneď.
Koľko to trvá
Príprava 10 minút, marinovanie podľa toho, ao chcete, pečenie cca 1 hodina.
Takto sa to robí
Kurča rozštvrťte podľa môjho videa, posoľte, pokoreňte.
Na marinádu:
1 veľkú lyžicu hrubozrnnej horčice, jednu lyžicu provensálskej horčice (nemusí byť), 1 citrón- postrúhaná kôra aj šťava, 2 prelisované strúčky cesnaku, olej, lyžicu medu, soľ – marináda.
Posolené kurča namáčame do marinády (stačí hneď, ale môžete naložiť na noc, alebo na 4 hodiny).
Medzi kurča poukladajte malé celé, alebo veľké prepolené zemiaky. Najlepšie sú nové so šupkou.
Dáme piecť na 35 minút na 180 stupňov zakryté a 10 minút odokryté.
Pridáme 10 dg hrášku a 10 dg (dve hrste) špenátu. Posolíme a dáme na posledných 15 minút do trúby.
Finta
Zaleninu naozaj pridajte až keď je kurča v podstate upečené. Inak sa prepečie a nestojí za nič.
Nákupný zoznam
1 kurča, hrubozrnná horčica, med, citrón, cesnak, olej, zemiaky, čerstvý špenát (môže byť aj mrazený), mrazený hrášok, soľ, korenie