You are currently viewing Lososové frikadelky s jarnou cibuľkou | Zuzana Machová

Lososové frikadelky s jarnou cibuľkou | Zuzana Machová

Koľko to trvá: Cca 30 minút

Čo potrebujeme

400 g lososa bez kože

3 jarné cibuľky

1 bio limetku

hrsť kôpru

1 lyžicu Zlatého klasu alebo iného škrobu

1 bielko

soľ, korenie, čili vločky alebo čerstvé, jemne nakrájané

prepustené maslo alebo olej na vyprážanie

Ako na to

Lososa nakrájame na kúsky a zmixujeme alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Cibuľku nakrájame na jemné kúsky. Kôpor umyjeme, osušíme, nasekáme. Limetku umyjeme, kôru nastrúhame, šťavu vytlačíme. Zmiešame s lososom, cibuľkou, bielkom, kôprom, škrobom, soľou, korením a čili vločkami. Vytvoríme fašírky, tie opražíme na masle alebo oleji z oboch strán. Podávame so zemiakmi a tatarkou.