You are currently viewing Marhuľový pečený cheescake

Marhuľový pečený cheescake

Koľko to trvá

2 – 2,5 hodiny aj s chladením cesta aj s pečením

Čo potrebujeme

Na cesto

250 g hladkej múky

100 g práškového cukru

180 g studeného masla

štipku soli

1 vajce

Na plnku

500 g mäkkého tvarohu

100 g práškového cukru

1 citrón

4 vajcia
1 šľahačku

1 vanilkový cukor

1 Zlatý klas, alebo vanilkový pudingový prášok

Na vrch

Cca 600 g zrelých marhúľ, alebo pohár odkvapkaných zaváraných

Ako na to

Cesto: Studené maslo spracujeme s múkou, soľou a cukrom na mrvenicu.

Pridáme vajce, spracujeme hladké cesto a uložíme ho na pol hodinu – hodinu do chladničky.

Vyvaľkáme, dáme do formy.

Plnka

Šľahačku vyšľaháme, z 2 bielkov vyšľaháme sneh.

Do misy dáme tvaroh, cukor, kôru a šťavu z citróna, Zlatý klas, vanilkový cukor. Poriadne zamiešame.

Pridáme opatrne šľahačku a sneh z bielkov.

Vylejeme na cesto, poukladáme marhule a pečieme na 180 stupňov 50-60 minút.

Ak sa vám zhora príliš pripeká, zakryte alobalom.

Nechajte vychladiť.

Tip

Dobré je, ak koláč spravíte večer. Po upečení je stred ešte mäkký, čo je dobre. Nechajte ho vychladiť do rána v pootvorenej rúre.