- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Hruškový cheesecake – tvarohový koláč

Koľko to trvá
Asi 2 hodiny
Čo potrebujeme
Na cesto
200 g hladkej múky
100 g práškového cukru
75 g studeného masla
štipku soli
1 vajce
Na ovocnú náplň
750 g hrušiek
2 lyžice hnedého cukru
1 citrón
pohár vody
pohár prosecca, alebo bieleho vína
Na tvarohovú náplň
500 g mäkkého tvarohu
100 g práškového cukru
2 vajcia
1 Zlatý klas – sáčok
100 g mliečnej čokolády
50 g horkej čokoláy
Na polevu
100 g horkej čokolády
1 lyžicu masla
Ako na to
Cesto:
Studené maslo zmiešame s múkou, cukrom a štipkou soli na mrvenicu. Pridáme 1 vajce a vypracujeme hladké cesto. Dáme do chladničky.
Hrušky ošúpeme, odstránime jaderníky a nakrájame na osminky. Pokvapkáme šťavou z jedného citróna. Dáme do hrnca s vodou, hnedým cukrom a proseccom, povaríme asi 5 minút do polomäkka. Necháme vychladnúť.
V mise zmiešame tvaroh, 2 vajcia, Zlatý klas, cukor a rozpustenú mliečnu a horkú čokoládu.
Cesto vyberieme z chladničky a upečieme v okrúhlej forme (priemer 28 cm). Necháme trochu vychladiť, na spodok dáme hrušky, na ne vylejeme tvarohovú masu a upečieme na 180 stupňov asi 30 – 40 minút.
Po vychladnutí polejeme polevou, ktorú sme spravili rozpustením masla a čokolády vo vodnom kúpeli.
Chesecake