Koľko to trvá
Pol hodinu
Čo potrebujeme
500 g mletého mäsa – najlepšie teľacieho
1 cibuľu
hrsť petržlenovej vňate
1 vajce
Strúhanku (asi pol šálky)
pol hrste kapary nasekaných
soľ, korenie
Na omáčku okrem toho:
1,5 litra vývaru (môže byť aj 100 ml bieleho vína)
2 žĺtka
1 lyžicu masla
1 lyžicu hladkej múky
pol hrste kapary
pol hrste celých kapary
môže byť lyžica horčice
Ako na to
Mäso zliešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, petržlenovou vňaťou, vajíčkom, strúhankou, nasekanými kapary, soľou a korením.
Vytvoríme guľky. Tie varíma cca 15 minút vo vývare.
Vyberieme.
V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku, opražíme, zalejeme vínom a trochou precedeného vývaru, alebo len vývarom, Pridáme dva žĺtky, rozmiešame dohladka. Osolíme, okoreníme, prisypeme celé kapary, môžeme aj lyžicu horčice.
Do omáčky vložíme knedlíky a podávame. Najlepšie s knedľami.