Dezerty a maškrty, Múčne jedlá, Všetky recepty

Krémeš z lístkového cesta

Úplne normálny, ako si pamätáme z cukrární. Výborný.

Plát lístkového cesta dáme na dno hlbokého plechu. Upečieme.

Druhý plát dáme na opačnú stranu druhého plechu. Upečieme.

V hrnci uvaríme liter mlieka, 5 žĺtok, 4-5 lyžíc kryštálového cukru, 2 sáčky Zlatého klasu na hustý krém.

Do horúceho jemne zamiešame sneh z bielok, do ktorého sme dali jeden vanilkový cukor.

Vylejeme na upečený plát cesta v hlbokom plechu. Necháme vychladnúť.

Vyšľaháme dve šľahačky s trochou cukru. Natrieme na vychladnutý krémeš.

Horkú čokoládu s maslom uvaríme vo vodnom kúpeli, kým sa suroviny spoja.

Vylejeme na plát cesta, upečeného na plechu z opačnej strany. Po vychladnutí nakrájame štvorce veľkosti normálneho zákusku, poukladáme na krémeš so šľahačkou a dokrojíme.

Ak nechcete čokoládovú polevu, krémeš len pocukrujte.

Finta

Nebojte sa zamiešať sneh do horúceho pudingu. A ak cesto pred pečením popicháte vidličkou, nevzniknú bubliny. Možno.

Nákupný zoznam

2 lístkové cestá, 2 Zlaté klasy, liter mlieka, 2 šľahačky, 1 a pol horkej čokolády, vanilkový cukor, kryštálový cukor, 5 vajec.